Thursday, December 13, 2012

Estee Lauder Blockbuster Set


remBat seMalam..beLi estee lauder blockbuster set... huhuu.. mEmang berBaloiii... !!!  lailailaiii.. :D  nAk bUat sEt hAntAran la cAmni.. mEriah siKit.. hihiii  :D

Cool shades palette
1. Pink Vanilla (Satin)
2. Moroccan Mint (Satin)
3. Peacock Blue (Shimmer)
4. Riviera Rose (Satin)
5. Ivory Slipper (Satin)
6. Lilac Whimsy (Satin)
7. Purple Passion (Satin)
8. Winkling Periwinkle (Satin)
9. Pink Tease Blush (Satin)
Warm shades palette
1. Pink Flash (Shimmer)
2. Enchanted Forest (Shimmer)
3. Ivy Envy (Satin)
4. Sugar Cube (Satin)
5. Nude Fresco (Satin)
6. Lavish Mink (Matte)
7. Sepia Sand (Satin)
8. Candy Crave (Satin)
9. Pink Kiss Blush (Satin)
Lipsticks & Lipgloss
Lipsticks – Peach Paradise (LE), Crystal Baby (Permanent), Berry Fizz (Permanent)
Lipgloss – Extravagant Pink (Permanent)
There are how-to cards for applying the make-up:-
The eye liner pencil in Onyx and lip pencil in Tawny:-
A red bag to carry it all:-

Sunday, December 9, 2012

HeaRtStRiNgs


HeaRtStRiNgs-K DraMa ReviEw




Assalammualaikum...
hari nih baru berkesempatan nak uat entry pasal drama nih..hehe..actually dh lama gak habis tgk drama nih tapi malas lagi nk uat review mengenainya...
Drama yg dimaksudkan adalah HeartStrings (2011) lakonan Park Shin Hye ngan Jung Yong Hwa..(sorry kalau salah eja nama diorang hehe).Ok bagi sape2 yg pernah tgk drama Korea yg bertajuk You're Beautiful/He Beautiful pastinya amat kenal pada hero dan heroin drama Heartstrings nih..betul kan!!!?sebab dalam cite tuh diorang gak yg berlakon cuma diorang x jadi pasangan kekasih dalam cite tuh sebab dalam cite You're Beautiful tuh Park Shin Hye jatuh cinta kat orang lain bukannya kat Jung Yong Hwa nih..kirenyer J.Y.Hwa nih bertepuk sebelah tangan la..kesian sgt ngan die hehe..dh la gentleman sume tapi direject plak..maka dengan itu ramai la peminat2 yg teringin nak tgk diorang bercinta sebab dlm drama sebelum nih cinta x kesampaian..maka lahirlah drama Heartstrings nih..
Drama Hearstrings ni berkisar kehidupan pelajar Kolej yakni menjejaki pelajar2 jurusan muzik,teater(seni/persembahan)..J.Y.Hwa yg memegang watak Lee Shin digilai seluruh pelajar kolej disebabkan ketampanannya dan die belajar dalam jurusan muzik moden gitu n ada band sendiri yg digelar "the Stupid"manakala Park Shin Hye pula memegang watak sebagai Lee Kyu Won seorang pelajar jurusan muzik tradisional yg juga mempunyai kumpulan muzik sendiri iaitu "the wind flower"(lau x silap la) dan tinggal bersama dgn datuknya yg agak konservatif.

Perkenalan Lee Shin ngan L.K.Won bermula dengan pertengkaran dan salah faham dan akhirnya mereka buat keputusan utk bertanding sesama sendiri untuk menentukan sape yg lebih hebat dalam bidang muzik..masing2 menetapkan syarat sape yg kalah kena jadi hamba/kuli selama sebulan..L.K.WON kalah dan die terpaksa menjadi kuli Lee Shin selama sebulan..apa saja yg disuruh Lee Shin..L.K.Won terpaksa buat..Hal ni secara x langsung telah membuatkan mereka sedikit rapat dan lama-kelamaan L.K.Won jatuh cinta pada Lee Shin..Lee Shin pula pada masa yg sama telah jatuh cinta pada pensyarah di kolej nya itu,dan turut menyedari yg L.K.Won ada hati padanya.Walaubagaimanapun Pensyarah berkenaan dah menolak cinta Lee Shin..dan menyebabkan dia kecewa kemudian dia pula menolak cinta L.K.Won dan menyuruh jgn mengganggunya lagi..L.K.Won kecewa namun tetap ambik berat terhadap L.Shin..dan sikap prihatin L.K.Won telah membuatkan hati L.Shin terbuka untuknya..Selain itu cite nih turut memaparkan suasana dan aktiviti untuk persembahan teater muzikal kolej dimana L.K.Won telah mengambil bahagian dan cuba mendapatkan watak utama..tapi disebabkan konspirasi yg timbul di pihak pentadbiran maka dia gagal menjadi watak utama.

Lebih kurang macam tula jln cite die..simple but sweet..aku suke time diorang bergaduh tuh n pastu aku suke gak cara L.K.Won yg cuba menyembunyikan perasaan cintanya dari diketahui Lee Shin..kelakar,walaupun dia buat2 marah dan sombong tapi perbuatannya menunjukkan yg die amat suka pd lee shin sampai L.Shin pun leh menganggak yg L.K.Won ada hati padanya..hehehe malu gilerrr...bygkan org yg kita suka dalam diam tuh mengetahui yg kita suka pada die..mmg malu giler,x tau nk letak muka kat mana hehe,gitulah yg jadi pada L.K.Won..lagu2 dalam drama nih kebanyakkannya dinyanyikan sendiri oleh hero dan heroin drama nih..sedap2 juga dlm drama nih..aku suke gak tgk gabungan alunan muzik tradisional dan moden dlm cite nih.Melalui cite nih gak baru la aku tau cam mane rupenyer bunyi dan alat2 muzik tradisional korea nih..especially gayageum..kirenyer dpt belajar sikit2 mengenai kebudayaan korea gitu..

Walaubagaimanapun...3 episod terakhir cite ni bagi aku agak boring sbb jln cite die dh serius kurang komedi dah..ending die pun aku x brp suka..walaupun happy ending tapi entahla dalam 2 episod terakhir cite nih aku kurang suka..awal2 episod mmg best...tapi tu pendapat aku laaa...

PRoteCt tHe BoSs


PRoteCt tHe BoSs~K-DraMa


Assalammualaikum..
macam biasa,aku sempat menghabiskan menonton drama Korea hehehe..
Drama Korea yg aku tengok tu bertajuk Protect The Boss..drama ni bertemakan Romantic Comedy..
cerita nih best gak especially part2 kelakar yg mmg menjadi..hehe..cuma di episod hujung2 tuh jalan cerita dh jadi serius sikit..heroin die lebih tua dari hero2 drama nih hehe tapi yg bestnyer dua2 hero yg sgt comel dan qiut tuh boleh plak jatuh cinta ngan heroin drama nih hehe sweet..cite Korea selalu gini kan..mesti dua hero yg handsome2 akan berebutkan si Heroin yg x delah cun sgt hehe..dalam drama ni watak heroin digambarkan seorang yg brumur dlm lingkungan 30-an,seorang yg kasar dan pandai berlawan tapi seboleh mungkin die cuba menjadi feminin dan bekerja sebagai Secretary..dia seorang yg kuat berusaha hingga akhirnya Bossnya sendiri jatuh cinta padanya..dalam drama nih 2 Boss nya suka kat dia hahaha..siap diorang nih bertumbuk,tarik2 rambut kat sebuah restoran bergaduh berebutkan si setiausaha nih..haha kuat tul penangan si setiausaha ni yg bernama No Eun Seol...Dia nih juga mmg boleh berlawan so kalau Boss dia lebih2 dgn dia mmg dia tumbuk je Boss die..tapi disebabkan Boss die cinta kt dia so Boss dia pun bertahan jela menerima seadanya hehehe...

Lie To Me-Korean Drama Review By Me!


Lie To Me-Korean Drama Review By Me!


Assalammualaikum...
Dah lama x mengreview kan..dah lama aku peram review ni hehe..dh lama aku hbis tgk cite ni,skrg bru ada masa nak mgreview...Jadi hari nih tibalah giliran Korean Drama yg Bertajuk Lie To Me..apa2 pun sila tengok sinopsis cite nih kat bawah ni dulu yer..

Sinopsis
Gong Ah-jung (Yoon Eun-hye) is a 5th level government employee of the Ministry of Culture, Sports and Tourism and mistakenly lies that she is married to Hyun Ki-joon(Kang Ji-hwan), a rich man and President of World Hotel. As the rumour spreads Ki-joon is miserable as his friends also believe he is married to Ah-jung. After a series of events they both eventually agree to pretend to be married. Things get more complicated when Ki-joon's ex-fiance and a close friend of his brother Oh Yoon-joo returns from France. However Ki-joon eventually falls for Ah-jung.

Permulaan cerita bagi aku mmg best..interesting..bila Ah Jung terpaksa berbohong yg dirinya sudah berkahwin kpd kawannya..Kawan die plak mmg jenis yg makan kawannya..bila die ni dah tau Ah Jung nih ada hati kat sorang lelaki nih..boleh plak die gi rampas n berkahwin plak ngan lelaki yg Ah Jung suka giler tuh..maka Ah Jung pun makan hati la jawabnya bertahun-tahun Ah Jung makan hati..Bila terserempak balik dgn kawan die tuh..die terpaksa berpura-pura yg dirinya kini juga berjaya dan bahagia..Memang menyampah giler aku tengok kawan si Ah Jung nih..org x boleh lebih dari die..die ni suka dengkikan org..bila die tau Ah Jung dh kahwin die mula x puas hati dan jealous bila memikirkan yg Ah Jung mungkin lebih bahagia dari dirinya..Dia mula menyiasat Ah Jung..kemudian salah faham timbul menyebabkan Ah Jung terpaksa berpakat dgn Hyun Ki Joo utk berpura-pura sbg suami isteri..Awalnya Hyun x nak berpura n nak saman Ah jung sbb mengaitkan dan menggunakan namanya dalam penipuan Ah Jung..Tapi atas sbb2 tertentu Hyun Ki Joo bersetuju dan akhirnya mereka sama2 jatuh cinta..

Selepas tuh banyak la insiden2 kelakar yg berlaku..kemudian lama-kelamaan penipuan Ah Jung mula terbongkar..dan dapat dilihat juga kawan Ah Jung tuh juga mula berubah..die makin baik dan ngam ngan Ah Jung selepas mengetahui kebenaran..Bagi aku jalan cerita die best juga..namun aku hanya tengok drama nih sampai episod 12 jer..drama nih ada 16 episod..episod 13 dan keatas aku hanya baca sinopsis je sbb malas nk tgk..bukan pe lama kelamaan jalan cerita die mula jadi boring sbb jalan cerita die mula bertukar serius x byk elemen komedi dah...malas nk tgk episod seterusnya..tapi episod2 terawal mmg best..kelakar x hengat haha..cuma bermula episod 12 tuh die dh start membosankan..huhu..so draMa nih aku bagi 2.4 bintang dri 5 bintang...

RooFtoP PRiNcE~K-Drama Review


RooFtoP PRiNcE~K-Drama Review


Assalammualaikum..
Hari ni tibalah masa nak mengreview draMa Korea iaitu Rooftop Prince..
Aku dah lama habis tengok drama ni masa bulan April hari tu,sekarang baru berkesempatan nak buat review hehe..Bagi aku drama ni memang menghiburkan especially part2 kelakarnya mmg kelakar habis hahaha..drama ni mempunyai 20 episod..walaupun episod nya mcm banyak tapi memang x bosan tengok sebab cerita die best..disamping pelakon2 nya pun mmg terbaik..bayangkanlah bila Putera Raja dan 3 pengikutnya terlepas dan terperangkap di zaman Moden dari 300 tahun yg lampau..yg bestnyer Putera Raja dan 3 pengikutnya tuh mmg hensem2 belaka haha x caya tgk gmbr kat bwh ni..masa ni diorang dh dapat sesuaikan diri dengan Zaman Moden ni..pakai baju pun mcm org2 zaman moden kan..
Mereka berempat terlepas ke zaman moden dan terperangkap kat dlm sebuah rumah yg dimiliki oleh seorang perempuan yg bernama Park Ha..Permulaan cerita mmg Park Ha amat terkejut tengok mereka berempat tiba2 je dirumahnya dan berpakaian seperti orang2 dulu siap berpedang bagai..manakala mereka ber-4 pula juga terkejut bila menyedari mereka kini berada ditempat yg sungguh asing untuk mereka..memang kelakar habis waktu ni bila tengok diorang sangat jakun melihat kereta,bangunan tinggi dan mcm2 lagi hehehe..nasibla Park Ha ni baik hati dan cuba tolong diorang ni walaupun pada awalnya Park Ha menyangka mereka ber-4 ni orang Gila yg terlepas hehe..Park Ha akhirnya membenarkan mereka ber-4 ni tinggal dirumahnya dengan syarat mereka harus menjadi pekerjanya..Park Ha juga cuba mengajar mereka menyesuaikan diri dengan zaman moden ni..Park Ha ni la yg beli baju,jadi cikgu diorang serta memasak untuk diorang..
Putera Raja tuh bernama Lee Gak..Pada suatu hari Lee Gak ni mendapat tahu yg ada seorang lelaki yg bernama Tae Yong yg mukanya serupa dan sama dengannya..lelaki yg bernama Tae Young tuh telah hilang dilaut angkara perbuatan jahat sepupunya Tae Mo. Lee Gak yakin yg Tae Young adalah dirinya yang telah dilahirkan semula di Zaman Moden ni..Diatas beberapa sebab Lee Gak akhirnya terpaksa menyamar sebagai Tae Young untuk menyiasat beberapa perkara..Park Ha pula ada seorang kakak yg bernama Se Na tapi mereka tak rapat kerana telah terpisah sejak kecil..Se Na ni pulak mmg seorang yg jahat yg sentiasa pentingkan diri sendiri serta berlagak mcm anak org kaya.Nak dijadikan cerita Se Na nih juga adalah kelahiran semula bakal isteri putera Raja (Lee Gak) yg kononnya telah mati dibunuh pada zaman dahulu manakala Park Ha ni juga menjadi adik Se Na masa zaman dulu.
Disebabkan tuh setiap kali Lee Gak terjumpa Se Na dia pasti jadi x tentu arah sebab terlalu rindu ngan bakal isterinya pada zaman dulu dan Lee gak cuba memikat Se Na.
Park Ha semakin lama bersama dengan mereka berempat semakin selesa pula..diorang berlima dah macam satu keluarga gitu..akhirnya Park Ha menyedari yg dia sudah jatuh cinta dengan putera raja tu iaitu Lee Gak..Park Ha sangat sedih bila mengetahui Lee Gak suka akan kakaknya yg jahat tu yg bernama Se Na..Park Ha hanya memendam perasaannya pada Lee Gak sehinggalah pada suatu hari ketika keluar dengan Lee Gak,Park Ha secara x sengaja telah terhantar SMS i love you kat Lee Gak..Namun Lee Gak x perasan akan sms tu..Lee Gak pergi beli minuman dan pada ketika itulah Park Ha mengambil telefon Lee Gak dan cuba memadam SMS yg dia hantar tuh namun tepon Lee Gak tuh kena masukkan password baru leh bukak..haha..bayangkan betapa paniknya Park Ha masa tuh dan akhirnya Park Ha mengambil tindakan drastik dengan menanam telepon Lee Gak tuh dalam tanah kt situ hahaha..mmg giler masa nih..akhirnya boleh plak ada anjing kat situ yg cuba gali balik tanah tuh yg tertanamnya tepon Lee Gak..
Perbuatan anjing tuh telah menarik Perhatian Lee Gak..dan Lee gak terus memerhati manakala Park Ha dah mula panik lalu cuba mengajak Lee Gak ke tempat lain namun Lee Gak x mahu..Akhirnya anjing tuh berjaya menjumpai telefon Lee Gak haha..dan akhirnya Lee Gak sedar yg tu telefonnya..lalu memandang Park Ha dan cakap Ko Tanam Telefon aku!!!??? tapi die cakap bahasa Korea laa haha Park Ha yg gelabah tahap maksimum terus naik basikal dan blah secepat mungkin dari situ..manakala Lee Gak masih keliru dengan apa yang jadi lalu membaca mesej dalam teponnya lalu terkejut beruk dan akhirnya Lee Gak mengetahui yg Park Ha dh jatuh cinta dengannya..sweet jer..kemudian Lee Gak terus mengejar Park Ha..Namun Lee Gak x dapat nak balas cinta Park Ha tuh maka Park Ha terpaksa lah syok sendiri kan..Walaupun begitu Lee Gak sangat mengambil berat tentang Park Ha..akhirnya Lee Gak nak bertunang dengan Se Na..Namun semakin lama Lee Gak kenal Se Na semakin banyak perkara buruk tentang Se Na diketahuinya..akhirnya Lee Gak sedar yg dirinya juga sudah jatuh cinta dengan Park Ha..sweet jer diorang ni hehehe..
Namun apakah kesudahan Lee gak dan pengikutnya apabila mereka sorang demi sorang hilang begitu sahaja dan kembali ke tempat asal mereka iaitu pada 300 tahun dahulu?Sorang demi sorang akan hilang pada bila2 masa saja membuatkan Lee Gak dan pengikutnya berasa panik..kerana mereka dh suka tinggal di zaman moden serta mereka berempat kesian dan x sampai hati nak tinggalkan Park Ha sorang2..bagaimana pula kesudahan percintaan Lee Gak dan Park Ha bila Lee Gak juga terpaksa kembali ke tempat asalnya?bagaimana pula dengan pertunangan Lee Gak dan Se Na?serta macammana pula dengan misteri kehilangan Tae Yong?Tae Young dijumpai dan masih hidup namun masih koma lalu bagaimana pula dengan nasib Tae Yong adakah dia akan bangun dari koma?Nak tahu kesudahannya korang kena tengok cerita nih..apa yang aku ceritakan kat dalam entry ni hanya sebahagian dari jalan ceritanya.ikutkan jalan cerita die lebih dalam dan banyak watak..aku just cerita sedikit sahaja..memang x rugi tengok cerita ni sangat best terutama adegan2 yg kelakar tuh ahahaha..
Walaubagaimanapun Ending cerita ni adalah happy ending tapi dalam happy tuh masih ada sedihnya sebab Lee Gak dah kembali ke tempat dan zaman asalnya..huhu sedihnyerr...tapi still happy ending gak laa...nak tahu camne ending die kenala tengok drama ni..lupa nak cakap drama ni memang box office la kat Korea tuh n drama ni juga antara drama terbaru tahun 2012 yg start ditayangkan kat Korea pada bulan Mac yang lalu..kira cerita ni masih fresh lagi n aku rasa drama ni antara drama Hot untuk tahun 2012..

49 DaYs-KoReaN DraMa


49 DaYs-KoReaN DraMa



Assalammualaikum..

Hari ni nak review sebuah drama Korea yg bagi aku sangat menarik dari segi jalan ceritanya,pembawakan watak dan mcm2 lgi..Drama tuh bertajuk 49 Days..Aku dh lama dh hbis menonton cite ni..sekarang ni baru rajin sikit nak membuat review mengenainya...
49 Days merupakan drama berat iaitu Melodrama..kirenyer banyak adegan sedih dan byk kejutan yg berlaku..drama ni mengandungi 20 episod..bunyi cam banyak je episodnya kan..tapi bila dh start menonton x sedar masa berlalu krn ianya berjaya membuatkan aku tertanya-tanya apa yg terjadi untuk episod akan dtg..teruja nak tahu gitu..cite ni ala2 fantasi gitu sebab ia memaparkan alam roh..so walaUpun x masuk akal, tetapi tetap enjoy menontonnya..
Bagi aku drama ni mmg menarik sbb lain dari yang lain..banyak pengajaran yg boleh kita peroleh dalam cite nih mengenai makna kehidupan,contohnya apa pun yang berlaku kehidupan mesti diteruskan,kita tidak dapat melawan takdir semuanya dh tertulis,dan byk lagi..jalan cite die lbih kurang cmni laa..

#~Setelah Ji Hyun koma disebabkan kemalangan..dia yg kini menjadi roh diberikan peluang untuk hidup jika dia berjaya mencari 3 airmata yang dititiskan oleh org yg menyayanginya secara ikhlas..D ia diberikan masa selama 49 hari untuk menjalankan misinya mencari air mata tuh namun Air mata tuh harus dtg dri kawan2 nya atau org yg lain bukan dri keluarganya..dia dibolehkan untuk meminjam badan seorang wanita iaitu Song Yi Kyung untuk menjalankan misinya dalam 49 hari tuh.Setelah meminjam badan wanita tuh maka Ji Hyun pun menyamar dan hadir dalam hidup kawan2 nya.Namun setelah menyamar baru lah Ji Hyun mengetahui hakikat yg perit dlm hidupnya bahawa selama ni dia telah dikhianati oleh kawan baiknya dan tunangnya sendiri yg mempunyai hubungan sulit dan mrk berniat utk merampas hartanya.

Maka 49 hari tuh digunakan sebaik-baiknya untuk menyelamatkan syarikat ayahnya,hartanya dari dibolot oleh tunang dan kawan baiknya tuh..hari berlalu dan Ji Hyun hampir berputus asa kerana tiada satu air mata pun yg mampu dia peroleh sebaliknya mengetahui pengkhianatan terbesar dlm hidupnya.Tanpa disedari dia mulai rapat dgn Han Kang yg merupakan kawannya juga.Dalam x sedar penyamaran Ji Hyun yg menjadi Song Yi Kyung terbongkar apabila Hang Kang mengetahui perkara sebenarnya dengan sendirinya apabila melihat persamaan yg ketara S.Yi Kyung ngan Ji Hyun..dan jalan cerita makin menarik apabila Song Yi Kyung sendiri telah perasan dan merasai bahawa ada roh iaitu Ji Hyun yg tggl di rumahnya dan menggunakan badannya untuk sesuatu tujuan..awalnya dia takut dan akhirnya dia berkawan baik pula dgn roh berkenaan iaitu Ji Hyun apabila lama-kelamaan dia akhirnya nampak kelibat Ji Hyun..dan seterusnya menolong Ji Hyun sedaya yg bolehnya (sweet diorang ni hehe)

3 air mata berjaya dikumpul dan akhirnya Ji Hyun sedar dari koma namun takdir telah tertulis untuk dirinya bahawa dia haNYa mampu hidup selama 6 Hari saja sebelum terpaksa pergi selama-lamanya.
Itu antara serba sedikit jalan cerita die laa..so sape2 yg senang menangis byk2 la sediakan tisu bila nk tgk cite nih yer..sbb cite nih mmg sedih terutamanya ending die okey sbb last Ji Hyun mmg akan mati huhuhu..sedih..buat penat je berhempas pulas selama 49 hari kan..tapi last2 mati gak..tapi tula takdir kan..kita x boleh melawan takdir yg tertulis utk kita..namun jangka masa 49 hari tuh byk memberi erti pada Ji Hyun..dia akhirnya mengetahui siapa sebenarnya kawan dan lawan disamping dapat menyelamatkan syarikat bapanya..walaupun ending die sedih tapi aku rasa berbaloi kalau korang tgk cite nih sbb byk giler pengajaran dlm cite ni..rugi x tgk tau..ini adalah ulasan mrk2 yg dh tonton cite nih yg aku amik kt sebuah laman web:

1-I think the ending is not sad at all. In reality, no body can ever come back from death. This drama is giving out a message, this ghost went through her 49 days to come back to the living to bring people together, save a woman from despair, and her family from total disaster by the hands of man who did her wrong. It is also, what Kang's manager guy friend told him when discussing the possibilities of her being Ji Hyun's ghost etc. That the legend of the 49 days was exactly this: a ghost lingering on earth because it had unfinished business. So, this should tell you that death is never accidental!!! When you died, there is no doubt it was your time. That is the message of the drama. Live with it, its life. Nothing sad about it, its just how it is.



2-I wanted a perfect ending. Now I've learned, the hard way, that some poems don't rhyme, and some stories don't have a clear beginning, middle, and end. Life is about not knowing, having to change, taking the moment and making the best of it, without knowing what's going to happen next........thumbs up for this drama.....zillion thanks to all subbers......muah...muah... i love u guys......
 
3-some of you might really hate this ending, 

but for me it was just amazing, life isn´t fair, life is full of pain, but still you have to go on, you can give everyting, you can fight, but in the end you have take whatever you get...no one wanted it to be that way, but it became that way...and then the last few minutes they showed us how they survived...that´s way i loved it....
so no loving couple in the end....but i still think the love they showed us was even bigger

hah tula antara komen2 org yg tonton drama nih..so aku rekemen meh tonton drama nih yer..

ARANG AND THE MAGISTRATE


ARANG AND THE MAGISTRATE~KoReaN DraMa RevieW

Assalammualaikum..
beberapa minggu yang sudah aku baru sahaja habis menonton kesemua episod drama Korea yang bertajuk Arang And The Magistrate ni..drama ni mempunyai 20 episod.Tarikan utama drama ni bagi aku adalah pelakon utamanya..hehe aku suka gandingan diorang ni sebab dua2 sama qiut and comel gitu..hero cite ni adalah Lee Jun Ki,die ni adalah hero ke-2 drama My Girl dulu ingat x?and heroin cite ni adalah Shin Min Ahyang sebelum ni jadi heroin dlm drama My Girlfriend is A Gumiho..so bila keduanya digandingkan dlm 1 drama yg sama..so semestinya sgt sweet la kan..
Comelkan Shin Min Ah ni hehe seterusnya drama ni menarik sebab ianya ala2 kisah misteri+seram fantasy gitu..bermula dgn Shin Min Ah iaitu Arang yang menjadi Roh yang tidak tenteram serta hilang ingatan yang cuba merungkai sebab kematiannya..Dia bertemu Lee Jun Ki iaitu Eun Oh yang boleh melihat roh serta dlm misi mencari  mencari ibunya yang telah hilang..akhirnya Eun Oh mendapat petunjuk bahawa Arang dan Ibunya mempunyai saling kaitan maka Eun Oh membantu Arang dalam menyelesaikan Misteri kematian Arang dan kehilangan ibunya.
Walaubagaimanapun Arang akhirnya menjadi manusia kembali utk menyiasat dan mencari sebab kematiannya dan dibantu oleh Eun Oh yang menjadi Magistrate disitu..dalam x sedar Eun Oh akhirnya telah jatuh cinta pada Arang..namun Arang telah menolak cintanya dengan alasan die tidak dapat hidup lama di alam manusia kerana perjanjian telah dibuat dan bila tempoh masa dah cukup die terpaksa kembali ke tempat asalnya..Arang juga sebenarnya sangat menyayangi Eun Oh..
Drama ni ala-ala fantasy sikit sebab ada wujud watak2 seperti tuhan syurga tuhan neraka..watak2 ni mmg agak kelakar bagi aku sangat x logik haha..tapi nama pun drama kan layankan jerla..Dari segi watak2 jahat dalam drama ni mmg menjadi..nampak sangat kejahatannya..menyampah je tgk tau hehe..Eun Oh memang sering bimbang akan keselamatan Arang die akan sedaya upaya melindungi Arang dari segala ancaman..
Bagi aku drama ni best sebab mcm2 ada, kelakar ada,Misteri ada,seram ada,fantasy pun ada sweet pun ada haha..ending cerita ni mmg agak dramatik sikit bagi aku sebab Arang terpaksa kembali ke tempat asalnya dan terpaksa tinggalkan Eun Oh sndiri..namun Eun Oh mengorbankan dirinya lalu hilang mcm tuh sahaja..huhuhu sedih plak jadinya..Misteri kematian Arang juga terjawab di episod akhir drama ni..namun begitu Arang dan Eun Oh mcm dilahirkan semula tapi masih mengingati apa yang telah berlaku kpd mereka begitulaa ending die haha walupun mcm konfuse sikit waktu ending tuh masa diorang dilahirkan semula tuh..
 
WaTak PerWatakkaN

1-AranG

2~Eun Oh/Magistrate
3~Ju Wal
Gambar dibwh ni adalah ketika di Majlis Pelancaran Drama Arang And The Magistrate..qiut kan Shin Min Ah tuh Lee Jun Ki pun sama nampak sepadan la diorang ni sama qiut sama sweet..Shin Min Ah nampak sgt cantik bila tersenyum dan ketawa =)
 
Hehehe pendek kata mmg berbaloi tengok drama ni =) sekarang ni tgh layan drama To The Beautiful You & The Innocent MaN..best gak..hehehe

To The Beautiful You


To The Beautiful You~KoreaN DraMa Review


Assalammualaikum..
Semalam baru habis menonton Korean Drama To The Beautiful You..n hari ni terus buat review hehe bukan pe kalau biar lama2 nanti jadi malas plak nk buat dah so sementara ada mood ni tuh yg terus buat review..Drama ni memang best..walaupun ianya cerita remaja gitu tapi memang sangat menghiburkan..sangat berbaloi menontonnya..kelakar,sweet,qiut semua ada dalam cerita ni..Drama ni banyak muka budak2 hensem k..haha n ada 16 episod semuanya..drama ni mengajar erti persahabatan,cita-cita,harapan dan Impian,kasih syg dan mcm2 lagi so x rugi menonton..konform terhiburnya =)
Drama ini mengisahkan Goo Jae Hee yg merupakan gadis Korea tetapi tinggal di USA..Satu hari die ni tgk tv dan telah terinspirasi dengan atlet Lompat Tinggi Korea iaitu Kang Tae Joon yg berjaya memenangi Emas dlm Olimpik. Sejak Hari itu Jae Hee mula meminati dan menjadikan Kang Tae Joon sebagai idolanya. Wbgmnpun selepas itu K.Tae Joon bergelut dengan kecederaannya yg memungkinnya terpaksa bersara dlm acara Lompat tinggi. Untuk melihat K.Tae Joon pulih semula dan kembali aktif dalam acara sukan lompat tinggi,G.Jae Hee sanggup datang ke Korea dan mengubah penampilannya dari seorang perempuan kepada lelaki dan memasuki sekolah yang sama dengan Kang Tae Joon. Maka selepas itu bermulalah hari2 yg penuh cabaran untuk G.Jae Hee..G.Jae Hee akhirnya menjadi rakan sekelas K.Tae Joon namun lebih memeranjatkan lagi bukan saja rakan sekelas tapi secara kebetulan G.Jae Hee juga menjadi rakan sebilik kepada K.Tae Joon..Namun diawalnya K.Tae Joon sangat dingin dengan G.Jae Hee dan die juga x suka berkongsi bilik dgnnya sempat juga la die menghalau G.Jae Hee tuh dari biliknya sebelum akhirnya terpaksa menerima G.Jae Hee menjadi roomate nyer & akhirnya menjadi rapat.
Apapun memang suka tengok Kang Tae Joon ni yg dilakonkan oleh Choi Min Ho ni ni hehe penuh gaya n mmg sangat popular kt sekolah die..awalnya die digambarkan agak dingin dengan semua org n die suka buat hal die sendiri x bercampur dgn org pendek kata nampak sombong sikit sedangkan die sebenarnya seorang yang baik hati, suka tengok dorm n bilik2 dlm asrama diorang dlm drama ni sangat cantik lorrr..akhirnyaK.Tae Joon mendapat tahu yang G.Jae Hee ni seorang perempuan tapi die berpura-pura seperti x tahu yg G.Jae Hee ni prmpuan..byk kali jugak la die tolong G.Jae Hee sembunyikan rahsia G.Jae Hee dari terbongkar kpd kwn2 yg lain. haha dan paling best die akhirnya jatuh cinta pada G.Jae Hee =) suka tengok die ambik berat pada roomates die tu haha kalau G.Jae Hee x balik bilik selepas pukul 10 mlm mulalah die risau n akan keluar pegi mencari G.Jae Hee..so sweet..pastu sangat seronok bila tgk K.Tae Joon ni mula rasa cemburu melihat keakraban G.Jae Hee dgn kwn baiknya iaitu Cha Eun Gyeol..
Sememangya sangat seronok melihat telatah Cha Eun Gyeol ni die ni pemain bola Sepak posisi Striker n mmg die ni jenis happy go lucky,ceria sokmo die ni org pertama sekali yg baik ngan Goo Jae Hee selepas G.J.Hee masuk sekolah lelaki tuh..akhirnya lama kelamaan die juga merasakan die telah jatuh hati kepada Goo Jae Hee namun die sentiasa menafikan perasaannya kerana baginya G.Jae Hee adalah seorang lelaki bukan perempuan..jadi die sentiasa keliru dgn perasaannya dan kadang2 die merasakan dirinya adalah Gay sbb suka dgn G.Jae Hee yg disangkannya benar2 lelaki.haha sgt seronok tgk die jadi x tentu arah haha paling best bila die memberitahu perasaannya pada G.Jae Hee walupun die x tahu G.Jae.Hee adalah perempuan. AKhirnya bila die tahu G.J.Hee adalah perempuan die mmg rasa marah sbb rasa dipermainkan..

Watak lain yang aku suka adalah Seol Han Na, awalnya agak menyampah gak ngan die ni..die ni kira baik ngan K.Tae Joon sejak kecil lagi..K.Tae Joon anggap die dh mcm adik sendiri tapi die plak anggap K.Tae Joon lebih dari itu..Die Juga antara org yg awal dapat tahu yg Goo Jae Hee ni perempuan dan menjadi penghalang antara hbungan G.J.Hee dan K.Tae Joon..Namun aku suka part die mula berubah sikit pas die kaki die cedera tuh die akhirnya melepas K.Tae Joon dari sisi die..walaupun sbnrnya die x rela..
Okeylaa setakat nih jela bebelan aku pasal drama ni..rasa mcm pjg sgt dh ni hehe..kalau nk tgk cite korea yg best2 utk tahun 2012 bolehla tengok cerita ni nanti yer...
Jom tengok video lagu tema drama ni yg bertajuk Stand Up serta klip2 video dari drama ni..best lagunyer suke2..
 
There was an error in this gadget