Wednesday, December 5, 2012

Durian Crepe ..


 


Ini lah dia durian crepe ...

Hari-hari orang cite pasal kesedapan durian crepe ni ... masing-masing teruja untuk mencubanya termasuklah aku ... setelah bertanya ke sana ke mari ... akhirnya ... dapat jugak la aku merasa keenakkan durian crepe ... memang enak ... sedap .. lazat hingga menjilat jari .... peehhhh ... cam tu la rasa kesedapan durian crepe ni ....

Apa yang membuatkan durian crepe ni sedap ... apa yang ada dalam durian crepe ni ... jom kita tengok apa yang ada di dalamnya ...


Nampak tak pic kat atas ni ... isi durian crepe mestilah ada durian kannnn ... kalau tak de durian tak de la namanya durian crepe ... hahaha ... sempat melawak la pulak ... hehe ... isi durian crepe adalah durian yang telah dibuang bijinya dan whiping cream ... cream yang selalu orang letak kat atas kek pavlova tu ... haaaa cream tu la ... dibalut ngan tepung yang di buat seperti kulit kuih gulung atau dipanggil kuih ketayap ... nampak mudah tapi remeh nak membuatnya ... kalau setakat nak makan sorang dua ... tak berbaloi nak membuatnya ... order jek la ... senang ... dapat terus ngap ... mudah kannnn ... hahaha ....

Pengemar durian mesti sukakan durian crepe ni ... sebab rasa dia memang rasa durian asli ... tapi memanglah lebih kepuasan makan durian dari buahnya tu ... durian crepe ni memang enak di makan ketika sejuk ... maksudnya bukan makan masa cuaca sejuk ... makan durian crepe ni masa dia sejuk beku ... lepas kuar peti ais ... terus ngap ... rasanya ... perrrhhh ... tak dapat digambarkan dengan kata-kata ... hehe ... cuba try test la kalau tak caya .... hehe

 Ini pulak adalah manggo crepe ... 

Yang ni pulak ... manggo crepe ... di dalamnya adalah isi manggo dan whiping cream ... pun sedap jugak ... makan sejuk beku memang best ... rasa isi mangga yang masam-masam manis di campur dengan rasa whiping cream yang manis ... memang menerujakan ... kepada mereka-mereka yang tidak gemarkan durian atau alahan kepada durian atau memang tak leh makan durian hatta bau durian sekali pun tak boleh ... maka manggo crepe ni memang pilihan yang tepat ... hehe ... maknanya selain durian ... buah-buahan lain pun boleh di buat crepe jugak ... pun masih sedap rasanya ... tak caya .. meh try test cuba manggo crepe ni ... hehe

Ini pulak adalah strawberi crepe ...

Selain durian crepe dan manggo crepe ... strawberi crepe jugak tidak kurang sedapnya ... anak-anak lebih gemarkan strawberi crepe berbanding crepe yang lain ...  rasanya yang  lemak, manis dan masam yang membuatkan ianya di gemari ... isi strawberi crepe ni adalah gabungan jem strawberi dan hirisan buah strawberi ...  memberikan rasa enak dan sedap .... ditambah dengan kemanisan whiping cream .... anak-anak makan ...  tak cukup sekeping ... mesti berkeping-keping ... sungguh sedap ... sungguh lazat ... sungguh dan sungguh dan sungguh ... hehe ....

No comments:

There was an error in this gadget