Wednesday, November 28, 2012

My Princess



pinjam dari korean drama

Semalam selesai menonton drama Korea My Princess. Tahniah kepada diri sendiri sebab berjaya menghabiskan menonton dalam masa dua hari sahaja.

pinjam dari koean drama
Heroin untuk drama ini adalah pelakon IRIS, Kim Tae Hee. Watak yang dibawakan adalah sangat-sangat berbeza dengan IRIS. Sama macam Shin Min Ah yang berlakon drama My Girlfriend is Gumiho dengan A Love To Kill.

pinjam dari korean drama
Heronya pula Song Seung Hun, pada mulanya aku ingatkan Nickhun 2PM.  Tapi bila dah nak habis tengok baru aku tahu bukan.
Mukanya hampir sama macam Nickhun tetapi nampak lebih berusia. Nickhun pula muka dia masih budak-budak dan comel.
Aku suka watak Park Hae Young. Dia seorang yang romantik, tegas, mengambil berat dll lah. Apa-apa pun, drama ini memang best. Malam ni nak tengok drama apa lagi ya. Secret Garden or Dream High?


pinjam dari en. google

Playful Kiss




pinjam dari random detox
Yuhuu!! Dah habis tengok Playful Kiss. Best!! Walaupuncerita ni masih baru, aku yakin ramai yang dah tengok. Aku suka hero dia Baek Seung Jo lakonan Kim Hyun Joong.
Watak yang lebih kurang sama dalam Boy before flower. Aku suka dia jugak dalam Boy over flower. Walaupun dalam cerita Kiss ni dia agak sombong, ego, pandang rendah orang lain tapi aku still suka. Watak dia dalam Boy before flower lebih pendiam dan lemah lembut. Pun suka jugak.
Heroin untuk cerita ni pun okay jugak. Combination yang sangat mantap. Emak Baek Seung Jo pun best. Nampak macam kawan je dengan Ha Ni. Kalau compare dengan Seung Jomacam kakak pulak. Tak nampak macam emak.
Overall aku bagi cerita ni 5 bintang. Sapa-sapa yang belum tengok lagi baik pergi tengok cepat. Rugi kalau tak tengok. Jom layan gambar Kim Hyun Joong.

baby and me...! best!


Baby and Me

pinjam dari wikipedia


Baru selesai tengok baby and meBest cerita dia. Baby tu pun cute gilak!!. Hero pun boleh tahan. Memang gandingan yang mantap
******************************************************
sinopsis:
Baby and Me” is a straight up comedy centered around, Joon-soo (Jang Geun-suk), becoming a student father.
Han Joon-su is a tough 18 year old high school kid that loves to cause trouble.
He often gets in gang fights, once with 17 other guys, but always comes out as the victor. Then one day Joon-su’s parents have decided to go out of town as a way of discipline to their rebellious son.
Instead of feeling terrible and lonesome, a party is called over their mansion. He goes shopping and comes upon an unexpected surprise- a little toddler sitting in a shopping basket wearing the name tag “Han Wooram” and points to Joon-soo as his father!
Still puzzled, he takes the baby home and thereon starts his adventures in trying to be thebest father he could become.

Me Too, Flower!




pinjam dari drama wiki
Episode one a bit confusing for me. Hard for me to understand. It give me excitement but not as much as Flower Boy Ramyun SoupSeriously, can’t remove the image of Kim Tak Gufrom Yoo Shi Yoon. Sinopsis boleh baca di Me Too, Flower! @ Drama Wiki.
There sweet thing in episode 8. Something that make me envious? Make me goosebumps? Chincayo. Let me share. Tada!

pinjam dari dramabeans
Seriously, aku tak sangka yang director boleh suruh buat screen macam ni. Sangat sweetokay. Lepas beberapa episode barulah aku dapat removed bayangan Kim Tak Gu dari Yoo Shi YoonSeriously dia nampak awet muda coz still nampak sama macam masa drama Baker King Kim Tak Gu.
Yang pastinya dia memang pelakon berbakat. Expressi matanya memang nampak kalau dia marah, sedih, kecewa, gembira. Aku dapat rasa passion between Seo Jae Hee and Cha Bong Sun. Feel their love, anger, sadness.
Final episode make me cry a lots. I think the sweet thing is two person sleep in a single bed(tak ada kaitan >.< ) Drama ni sangat berbeza dengan Flower Boy Ramyun SoupFirst few episode of FBRS make me excited but ending a bit boring while MTF start a bit boring but ending is great.
And the cutest thing in this drama is Gi Kwang (Beast)Seriously, sangat cute okay. But still tak dapat lawan my YoseobLast but not least for this drama, antara my favourite quote:
A person may not survive without food. A person won’t die by merely seeing one less person – Cha Bong Sun
Mother for family do tasty food. Father for family do one less wind port.
The one that want to be loved will love others. The one that want to be in love will love others as well. The one in pain need love. The one that were hurt in the past need to love as well so that they aren’t hurt again. Romance. Is treatment romance clouds south white medicine. Knowing how to love and be loved.

You Are My Pet



pinjam dari asian media wiki
Setelah tiga hari macam orang hilang arah, merapu entah apa-apa sebab tak dapat supplement drama Korea. Finally, hari ni aku layan movie You Are My Pet sebelum layan Vampire Prosecutor.
Jang Geun Suk sangat ngegeh la dalam movie You Are My Pet. Dah la dia menari *melting~ Okay! Dia pegang watak as penari ballet, haruslah dia menari. Fall in love with him even more >.<
Sinopsis boleh baca di You Are My Pet @ Asian Media Wiki.
Seriously, sangat kelakar. Gelak guling-guling. Dan paling bahaya boleh menyebabkan aku tersenyum atau tergelak sorang kalau teringatkan movie ni. Mesti orang ingat aku sewel.

Vampire Prosecutor




pinjam dari drama wiki
Finally done! Bagi sesiapa yang mencari kelainan dari drama Korea biasa, Vampire Prosecutor is the best choiceSeriously, wanjan deabak. Drama ala-ala CSI. Sinopsis boleh baca di Vampire Prosecutor @ Drama Wiki.
This drama get me excited walaupun episode satu aku main tengok dari celah jari, rasa nak termuntah masa Min kamsa (prosecutor) minum blood mangsa untuk tahu punca kematian. Masuk episode tiga I’m used to it. Dah tak tutup mata lagi. Tahniah kepada diri sendiri >.<
Setiap episode ada kes tersendiri, tetapi ada satu kes yang disiasat oleh Min kamsa berkesinambungan dari episode satu hingga akhir.
Kalaulah vampire cute seperti Min kamsa aku rela digigit oleh vampire >.<
Can’t wait for Vampire Prosecutor 2.

Pasta




pinjam dari dramawiki



At first aku nak tengok drama ni sebab ada No Min Woo. Tak tahu siapa tu? Ala yang jadi Dong Joo sonsaeng dalam My Girlfriend Is Gumiho. Sinopsis boleh baca di Pasta @ Drama Wiki.
Tapi lepas kemunculan Italian GroupHyon Woo catch my eye. Macam pernah tengok muka dia. Then, dengan bantuan En.Google aku jumpa. Rupanya dia berlakon drama Tree With Deep RootAnd he also the one as guest in Oh! My School. Patut macam pernah tengok.
The Chef sangat lucu aku tengok. Nak kata pondan tak pondan. Tapi seriously, jalan dia memang melenggang kangkung. Macam Kang Ji Hwan dalam drama Lie To Me.
Tengok drama ni memang bikin aku craving for a pasta. Semuanya nampak sedap je apa yang diaorang masak. Siapa yang nak rasa terliur sila menonton drama ni. Memang rasa macam nak makan je.
Walaupun episode agak panjang, 20 episode tapi seriously macam tak cukup. Nak lagi dan lagi dan lagi. Betul apa yang kawan aku cakap. 20 episode memang tak cukup.
As usual jugak, aku lebih suka second hero. I mean aku lebih suka sajang-nim (La Sfera owner). Dan lagi satu yang buat aku excited adalah San Eonni lakonan Byun Jung Soo. Aku suka tengok lakonan dia dalam Manny.

Chilling Romance




pinjam dari hancinema
Hari Selasa kot rasanya tengok movie ni. Tu pun sebab roommate yang nak tengok. Dia dah layan awal. Aku baru je nak layan hari tu.
Ingatkan lelaki tu couple dengan hantu, tapi rupanya bukan. Sangat kelakar drama ni walaupun ada jugak part yang sedih or agak-agak seram.
Sinopsis boleh baca di Chilling Romance @ HanCinema.

Iljime



pinjam dari korean drama
Minggu lepas selesai menonton drama Iljime. Tetapi sayangnya tiada episod terakhir. Maksudnya terpaksa tunggu NO3 balik untuk menonton episod terakhir.
Sama seperti drama Swallow The Sun. Menunggu dengan penuh kesabaran sehingga bulan April nanti.
Iljime, drama lakonan Lee Jun Kii yang memegang watak Ryung. Berlatarbelakangkan zaman dahulu kala, seperti drama Sung Kyun Kwan Scandal. Jalan cerita yang agak sedih. Konsepnya seperti Robin hood. Pencuri yang baik.
Ryung mencuri sebagai mengaburi niat sebenarnya iaitu mencari pedang yang telahmembunuh bapanya. Ingatan kembali pulih selepas 13 tahun. Dia mencari orang yang membunuh bapanya untuk membalas dendam.
Lebih kurang seperti drama Swallow The Sun dan Bad Guy. Bezanya bukan membalas dendam terhadap ahli keluarga tetapi orang yang membunuh ahli keluarganya. Cerita yang penuh aksi walaupun ada diselitkan dengan unsur percintaan.
Menonton drama ini membuatkan aku terfikir, bagaimanakah orang zaman dahulu membuat ais? Aku pernah menonton game show 2 days 1 night. Disebabkan cuaca yang sejuk, permukaan air yang dibiarkan semalam akan menjadi ais.
Aku cuba untuk mencari cara atau kaedah bagaimana mereka membuat blok ais yang besar. Kadang-kala menonton drama korea memberi kita maklumat dan info. Bukan sekadar sebagai hiburan semata-mata.

Padam Padam… The Sound of His and Her Heartbeats



pinjam dari korean drama
Finally, berjaya jugak habiskan setelah beberapa bulan. Cerita ni kot paling lama aku ambik masa nak habiskan.
Genre fantasi. Tapi seriously, berat. Ada banyak flash back, pastu aku pulak yang confuse. Nak ulang balik part bagi faham. Sinopsis boleh baca di Padam Padam, The Sound of His and Her Heartbeats @ Korean Drama.
Yang buatkan aku bertahan nak tengok hanyalah si angel Kim Bum. Dialog dia awal-awal memang kelakar giler. Tapi lagi suka tengok dia dalam Boy Over Flower.
Frustrated dengan ending. Penat jak menangis episode second last. Hampeh betul. Dah laending entah apa-apa. Seriously, frustrated =.=

Best Korean Drama of the years



Aku ada seNArai drAma yang aku dah tonton. Tapi tu senarai terbaru. Yang aku ada update dalam blog.
Yang lama-lama dulu banyak jugak dah.Tapi tak berapa nak ingat. Nanti aku try godek-godek balik drama-drama tu.
Kali ni aku just nak kongsikan pendapat aku tentang best drama of the year. Untuk drama yang aku dah tonton je lah. Dan ini bukan untuk drama yang dapat awards best drama of the year in real.
Drama yang aku pilih ni kiranya drama yang memberi impaks maksima kepada aku.

*****
2011
Drama: Tree With Deep Roots
Director: Jang Tae Yoo
Scrip Writer: Kim Young Hyun & Park Sang Yun

OST: Tree With Deep Root
2010
Drama: My Girlfriend is Gumiho
Director: Boo Sung Chul
Scrip Writer: Hong Mi Ran & Hong Jung Eun

OST: Trap (Dong Joo Theme Song)
2009
Drama: You’re Beautiful
Director: Hong Sung Chang
Scrip Writer: Hong Jung Eun & Hong Mi Ran

OST: Promise (A.N Jell)
2008
Drama: Iljime
Director: Lee Yong Suk
Scrip Writer: Choi Ran
2007
Drama: Witch Amusement
Director: Jun Ki Sang
Scrip Writer: Kim Won Jin, Kim Min Jun

OST: If
2006
Drama: Hwang Jin Yi
Director: Kim Chul Kyu
Scrip Writer: Yoon Sun Joo
2005
Drama: My Girl
Director: Jun Ki Sang
Scrip Writer: Hong Jung Eun & Hong Mi Ran

OST: Never Say Goodbye
2004
Drama: Full House
Director: Pyo Min Su
Scrip Writer: Min Hyo Jeong

OST: Fate

Flower Boy Ramyun Soup



pinjam dari drama wiki
Baru habis layan drama Flower Boy Raymun SoupSeriously sangat best. Episode satu dah gelak guling-guling. Sinopsis boleh baca di Flower Boy Raymun Soup @ Drama Wiki.
At first aku nak tengok cerita ni sebab Jung Il Woo. Ala scheduler dalam 49days tu. Dia pegang watak Cha Chi Soo. Anak orang kaya. Student sekolah. Sangat ‘ngegeh‘ okay.
Masuk episode 3 muncul cute sleeping giant ‘nampyeon’, Choi Kang Hyuk, lakonan Lee Gi Woo. Orang kata dia Muslim. Aku tak perasan watak dia dalam A Love To Kill. Sangat menyerlah dia dalam FBRS ni. Hari tu aku tengok balik movie He Was Cool. Rupanya dia pun ada jugak berlakon dalam movie tu.
Badan dia dah la jenis yang besar, aksi dia memang comel giler. Expresi muka dia lagi. Tapi yang paling kelakar dia suka tidur. Dah la tak kira tempat. Main baring je.
Pelakon lelaki dalam drama ni semuanya handsome dan cute belaka. Memang catchy the eye.

cindereLLa siSter..!



pinjam dari korean drama
Seminggu aku mengambil masa untuk menghabiskan menonton drama Cinderella’s Sister. Panjang sangat, 20 episode.
Ini pun mata sudah mengantuk sebenarnya. Semalam struggle menghabiskan tapi tak larat. Jadi malam ni sambung satu episode terakhir.
Sebuah cerita yang sangat menyentuh perasaan yang berkisarkan tentang kekeluargaaniaitu keluarga tiri. Kewujudan orang baru dalam keluarga.
Ada satu bahagian episode apa aku tak ingat, budak kecik lelaki buat tarian Man man hani (U-Kiss) siap nyanyi lagi. Comel giler.
Heroin dia sama dengan heroin drama Mary Stayed Out All Night tapi perwatakan yang berbeza. Aku lebih suka tengok dia dalam MSOANTaecyeon aku lebih suka tengok dia dalam drama Dream High.

There was an error in this gadget