Wednesday, November 28, 2012

Tango dan Scene of Woman !!




Assalamualaikum dan hi ;p


Mcm mana celebrate tahun baru semalam.. ada bunga api meloncat kt atas kepala hampa x? Oiy.. hebatnya.. ;p


Ok, hari ni.. maksud aku 1 haribulan aku dah start kelas.. kira tadi aku masuk kuliah la. ada buat reflective writting dengan lecture f. haha.. untunglah sem kali ni aku dapat lecturer f sebagai pembantu penyelaras sem aku.. happening kot. aku ingat dia ni kalau masuk gelanggang raja lawak boleh pergi jauh ni. ;p okeh, x gurau. dia memang lawak ;D


Dah, stop! cakap pasal kuliah.. aku nak cerita sikit r kat sini yang aku baru jea habis layan drama korea Scene of Woman . so nak kasi komen sikit r kan.. Drama ni adalah drama pengakhiran tahun 2011 bagi aku..  boleh tahan r.. hum nak kata best sangat, just ok laaa.. banyak babak sweet dalam drama ni.. waaa.. dasyat ah ;p huhu..tapi xdalah serakus mcm filem twilight saga part 1 tu..*yuu.. geli* just standard drama romantik korea ;p .  tapi kalau drama korea babak tu akan jadi sweet..hehe.. Erm,kalau hampa kaki kdrama mcm aku hampa paham lah masuk aku yea ;p



Lee dong wook (My girl) berlakon  sebagai hero dan Kim sun Ah (My lovely samsoon) sebagai heroin

Drama ni mengisahkan mengenai Yeon jae yang mengidapi gallbladder cancer dan  hanya tinggal  lebih kurang 5 bulan unt hidup..   dalam masa 5 bulan ni dia nak memenuhi bucket list iaitu apa yang dia nak lakukan sebelum dia mati.. ada dalam 20 list mcm tu r.. kisah drama ni berdasarkan bucket list  yang dia nak lakukan ni ah.. antara wishlist yang ada dlm bucket list adalah... yang aku ingat r..

  1. Buat mak gembira setiap hari 
  2. Belajar tarian tango
  3. Mohon kemaafan daripada cikgu S
  4. Cuba baju pengantin
  5. Makan dan buat apa yang dia nak lakukan tanpa berfikir banyak kali
  6. Balas dendam dekat orang yg buat jahat kat dia
  7. Kahwinkan mak dia ( mak dia janda)
  8. Ingin mencintai dan dicintai dengan seseorang yang dia sayangi
  9. Buat xtvt bersama dengan kekasih hati
  10. Berbasikal di tepi pantai bersama kekasih hati *scene ni sweet sgt*
  11. Menari tango bersama kekasih hati
  12. Mati didalam pelukan kekasih hati

bla .. bla.. bla.. ada lagi.. aku xhingat.. ;p

Banyak adegan-adegan mcm kissing,peluking* yang budak-budak baru cukup umur suka tengok dlm drama ni.. standard drama korea la kan.. sweet la kan? huhu ;p Btw, drama ni psycho banyak r.. sikit-sikit nangis. yealah.. orang tu dah tahu bila dia nak mati kan jadi menangis itu adalah salah satu cara watak tu nak terangkan kesedihan yg dia alami.. cuba fikir kalau kau dapat tahu yang kau ada penyakit kanser dan doktor anggarkan kau ada lagi sebulan jea boleh hidup.. apa kau akan rasa? haaa.. mcm tu r watak si heroin nak ceritakan disebalik drama nie.. 
Suka tengok mata lee dong wook! mcm unta.. mata stim jea...  ;p 




Haaaa, hampir lupa.. dalam drama ni ada penampilan special Junsu (JYJ). dia nyayikan ost drama ni 
Junsu-You are so beautiful. aku suka giler lagu ni ! dah jadi ringtone henset aku dah ^^
xsangka suara junsu sesedap ni walaupun bunyi dia mcm pondan jea ;p ahak!! jgn marah ;p





Ending dia mati ke hidup?oit.. rahsia. sedih r ;'(



# yang paling unik dan best dalam drama ni adalah tarian tango.. aku rasa setakat ni.. inilah drama korea yang pertama kali aku tengok yang berkonsepkan tarian tango ^^.. aku rasa teringin nak belajar tango plak lepas habis tengok drama nie ;D 

No comments:

There was an error in this gadget