Wednesday, November 28, 2012

Best Korean Drama of the years



Aku ada seNArai drAma yang aku dah tonton. Tapi tu senarai terbaru. Yang aku ada update dalam blog.
Yang lama-lama dulu banyak jugak dah.Tapi tak berapa nak ingat. Nanti aku try godek-godek balik drama-drama tu.
Kali ni aku just nak kongsikan pendapat aku tentang best drama of the year. Untuk drama yang aku dah tonton je lah. Dan ini bukan untuk drama yang dapat awards best drama of the year in real.
Drama yang aku pilih ni kiranya drama yang memberi impaks maksima kepada aku.

*****
2011
Drama: Tree With Deep Roots
Director: Jang Tae Yoo
Scrip Writer: Kim Young Hyun & Park Sang Yun

OST: Tree With Deep Root
2010
Drama: My Girlfriend is Gumiho
Director: Boo Sung Chul
Scrip Writer: Hong Mi Ran & Hong Jung Eun

OST: Trap (Dong Joo Theme Song)
2009
Drama: You’re Beautiful
Director: Hong Sung Chang
Scrip Writer: Hong Jung Eun & Hong Mi Ran

OST: Promise (A.N Jell)
2008
Drama: Iljime
Director: Lee Yong Suk
Scrip Writer: Choi Ran
2007
Drama: Witch Amusement
Director: Jun Ki Sang
Scrip Writer: Kim Won Jin, Kim Min Jun

OST: If
2006
Drama: Hwang Jin Yi
Director: Kim Chul Kyu
Scrip Writer: Yoon Sun Joo
2005
Drama: My Girl
Director: Jun Ki Sang
Scrip Writer: Hong Jung Eun & Hong Mi Ran

OST: Never Say Goodbye
2004
Drama: Full House
Director: Pyo Min Su
Scrip Writer: Min Hyo Jeong

OST: Fate

No comments:

There was an error in this gadget