Sunday, December 9, 2012

HeaRtStRiNgs


HeaRtStRiNgs-K DraMa ReviEw




Assalammualaikum...
hari nih baru berkesempatan nak uat entry pasal drama nih..hehe..actually dh lama gak habis tgk drama nih tapi malas lagi nk uat review mengenainya...
Drama yg dimaksudkan adalah HeartStrings (2011) lakonan Park Shin Hye ngan Jung Yong Hwa..(sorry kalau salah eja nama diorang hehe).Ok bagi sape2 yg pernah tgk drama Korea yg bertajuk You're Beautiful/He Beautiful pastinya amat kenal pada hero dan heroin drama Heartstrings nih..betul kan!!!?sebab dalam cite tuh diorang gak yg berlakon cuma diorang x jadi pasangan kekasih dalam cite tuh sebab dalam cite You're Beautiful tuh Park Shin Hye jatuh cinta kat orang lain bukannya kat Jung Yong Hwa nih..kirenyer J.Y.Hwa nih bertepuk sebelah tangan la..kesian sgt ngan die hehe..dh la gentleman sume tapi direject plak..maka dengan itu ramai la peminat2 yg teringin nak tgk diorang bercinta sebab dlm drama sebelum nih cinta x kesampaian..maka lahirlah drama Heartstrings nih..
Drama Hearstrings ni berkisar kehidupan pelajar Kolej yakni menjejaki pelajar2 jurusan muzik,teater(seni/persembahan)..J.Y.Hwa yg memegang watak Lee Shin digilai seluruh pelajar kolej disebabkan ketampanannya dan die belajar dalam jurusan muzik moden gitu n ada band sendiri yg digelar "the Stupid"manakala Park Shin Hye pula memegang watak sebagai Lee Kyu Won seorang pelajar jurusan muzik tradisional yg juga mempunyai kumpulan muzik sendiri iaitu "the wind flower"(lau x silap la) dan tinggal bersama dgn datuknya yg agak konservatif.

Perkenalan Lee Shin ngan L.K.Won bermula dengan pertengkaran dan salah faham dan akhirnya mereka buat keputusan utk bertanding sesama sendiri untuk menentukan sape yg lebih hebat dalam bidang muzik..masing2 menetapkan syarat sape yg kalah kena jadi hamba/kuli selama sebulan..L.K.WON kalah dan die terpaksa menjadi kuli Lee Shin selama sebulan..apa saja yg disuruh Lee Shin..L.K.Won terpaksa buat..Hal ni secara x langsung telah membuatkan mereka sedikit rapat dan lama-kelamaan L.K.Won jatuh cinta pada Lee Shin..Lee Shin pula pada masa yg sama telah jatuh cinta pada pensyarah di kolej nya itu,dan turut menyedari yg L.K.Won ada hati padanya.Walaubagaimanapun Pensyarah berkenaan dah menolak cinta Lee Shin..dan menyebabkan dia kecewa kemudian dia pula menolak cinta L.K.Won dan menyuruh jgn mengganggunya lagi..L.K.Won kecewa namun tetap ambik berat terhadap L.Shin..dan sikap prihatin L.K.Won telah membuatkan hati L.Shin terbuka untuknya..Selain itu cite nih turut memaparkan suasana dan aktiviti untuk persembahan teater muzikal kolej dimana L.K.Won telah mengambil bahagian dan cuba mendapatkan watak utama..tapi disebabkan konspirasi yg timbul di pihak pentadbiran maka dia gagal menjadi watak utama.

Lebih kurang macam tula jln cite die..simple but sweet..aku suke time diorang bergaduh tuh n pastu aku suke gak cara L.K.Won yg cuba menyembunyikan perasaan cintanya dari diketahui Lee Shin..kelakar,walaupun dia buat2 marah dan sombong tapi perbuatannya menunjukkan yg die amat suka pd lee shin sampai L.Shin pun leh menganggak yg L.K.Won ada hati padanya..hehehe malu gilerrr...bygkan org yg kita suka dalam diam tuh mengetahui yg kita suka pada die..mmg malu giler,x tau nk letak muka kat mana hehe,gitulah yg jadi pada L.K.Won..lagu2 dalam drama nih kebanyakkannya dinyanyikan sendiri oleh hero dan heroin drama nih..sedap2 juga dlm drama nih..aku suke gak tgk gabungan alunan muzik tradisional dan moden dlm cite nih.Melalui cite nih gak baru la aku tau cam mane rupenyer bunyi dan alat2 muzik tradisional korea nih..especially gayageum..kirenyer dpt belajar sikit2 mengenai kebudayaan korea gitu..

Walaubagaimanapun...3 episod terakhir cite ni bagi aku agak boring sbb jln cite die dh serius kurang komedi dah..ending die pun aku x brp suka..walaupun happy ending tapi entahla dalam 2 episod terakhir cite nih aku kurang suka..awal2 episod mmg best...tapi tu pendapat aku laaa...

No comments:

There was an error in this gadget