Wednesday, December 5, 2012

PASTA PENNE 3 WARNA




http://thehautekitchen.com/wp-content/uploads/2008/10/whole-wheat-penne-pasta-and-sweet-italian-sausage-in-tomato-sauce1.jpg
Bahan-Bahan
500 gm pasta penne 3warna
1 biji bawang besar - cincang kasar
2 sudu makan minyak zaitun
2 ulas bawang putih
2x425 gm tomato dalam tin-potong kasar
500 gm cendawan butang
2 sudu parsley segar -dicincang
garam dan serbuk lada hitam

Cara Cara
• Bersihkan cendawan, hiris tipis-tipis
• Panaskan minyak, tumis bawang dan bawang putih. Kacau selama 6 minit, kacau sekali-sekala hingga warnanya kekuningan. Kecilkan api, tutup kuali dan didihkan selama 15 minit.
• Masukkan tomato dan jusnya, serta cendawan. Biarkan mendidih. Kecilkan api, tutup kuali, dan didihkan selama 15 minit.
• Didihkan air di dalam periuk, masukkan pasta 3 warna, masak hingga lembut.
• Tos airnya, dan masukkan semula ke dalam periuk.
• Tabur parsley, garam dan lada hitam.
• Tuang sos ke atas pasta, dan gaul rata.

No comments: