Sunday, December 9, 2012

Lie To Me-Korean Drama Review By Me!


Lie To Me-Korean Drama Review By Me!


Assalammualaikum...
Dah lama x mengreview kan..dah lama aku peram review ni hehe..dh lama aku hbis tgk cite ni,skrg bru ada masa nak mgreview...Jadi hari nih tibalah giliran Korean Drama yg Bertajuk Lie To Me..apa2 pun sila tengok sinopsis cite nih kat bawah ni dulu yer..

Sinopsis
Gong Ah-jung (Yoon Eun-hye) is a 5th level government employee of the Ministry of Culture, Sports and Tourism and mistakenly lies that she is married to Hyun Ki-joon(Kang Ji-hwan), a rich man and President of World Hotel. As the rumour spreads Ki-joon is miserable as his friends also believe he is married to Ah-jung. After a series of events they both eventually agree to pretend to be married. Things get more complicated when Ki-joon's ex-fiance and a close friend of his brother Oh Yoon-joo returns from France. However Ki-joon eventually falls for Ah-jung.

Permulaan cerita bagi aku mmg best..interesting..bila Ah Jung terpaksa berbohong yg dirinya sudah berkahwin kpd kawannya..Kawan die plak mmg jenis yg makan kawannya..bila die ni dah tau Ah Jung nih ada hati kat sorang lelaki nih..boleh plak die gi rampas n berkahwin plak ngan lelaki yg Ah Jung suka giler tuh..maka Ah Jung pun makan hati la jawabnya bertahun-tahun Ah Jung makan hati..Bila terserempak balik dgn kawan die tuh..die terpaksa berpura-pura yg dirinya kini juga berjaya dan bahagia..Memang menyampah giler aku tengok kawan si Ah Jung nih..org x boleh lebih dari die..die ni suka dengkikan org..bila die tau Ah Jung dh kahwin die mula x puas hati dan jealous bila memikirkan yg Ah Jung mungkin lebih bahagia dari dirinya..Dia mula menyiasat Ah Jung..kemudian salah faham timbul menyebabkan Ah Jung terpaksa berpakat dgn Hyun Ki Joo utk berpura-pura sbg suami isteri..Awalnya Hyun x nak berpura n nak saman Ah jung sbb mengaitkan dan menggunakan namanya dalam penipuan Ah Jung..Tapi atas sbb2 tertentu Hyun Ki Joo bersetuju dan akhirnya mereka sama2 jatuh cinta..

Selepas tuh banyak la insiden2 kelakar yg berlaku..kemudian lama-kelamaan penipuan Ah Jung mula terbongkar..dan dapat dilihat juga kawan Ah Jung tuh juga mula berubah..die makin baik dan ngam ngan Ah Jung selepas mengetahui kebenaran..Bagi aku jalan cerita die best juga..namun aku hanya tengok drama nih sampai episod 12 jer..drama nih ada 16 episod..episod 13 dan keatas aku hanya baca sinopsis je sbb malas nk tgk..bukan pe lama kelamaan jalan cerita die mula jadi boring sbb jalan cerita die mula bertukar serius x byk elemen komedi dah...malas nk tgk episod seterusnya..tapi episod2 terawal mmg best..kelakar x hengat haha..cuma bermula episod 12 tuh die dh start membosankan..huhu..so draMa nih aku bagi 2.4 bintang dri 5 bintang...

No comments:

There was an error in this gadget